<

[Kyber Netwok] Rainmaker: KyberDMM Likidite Madenciliği Programı

Ethereum ve Polygon ağında KNC ve MATIC ödülleri kazanmak için ŞİMDİ likidite ekleyin

Kyber DMM Rainmaker programı devrede! Hemen yararlanabilirsiniz.

Uzun bir bekleyişin ardından KyberDMM’nin ilk likidite madenciliği programı Rainmaker resmen başladı! KyberDMM ayrıca ilk kez Polygon Network’te devreye alındı. (Bundan önce sadece Ethereum ağındaydı)

Kyber Dynamic Market Maker (DMM), yüksek sermaye verimliliği sağlayan güçlendirilmiş havuzları ve getirileri optimize eden dinamik ücretleri ile likidite sağlayıcıları için sermaye kullanımını en üst düzeye çıkaran yeni nesil bir AMM protokolüdür. Şu anda beta aşamasında olan KyberDMM, hacim olarak 170 Milyon $, TVL olarak 300 Milyon $ ve toplam güçlendirilmiş likiditede (tipik AMM’lere kıyasla TVL eşdeğeri) 30 Milyar $’ı çoktan aştı. — TVL: Total Value Locked

Rainmaker likidite madenciliği programı ile KyberDMM, likiditeyi daha da artırmaya yardımcı olacak, likidite sağlayıcılarına önemli faydalar sağlamanın yanı sıra Kyber ve Polygon ekosistemlerine daha fazla DeFi katılımcısı ve ağlara değer getirecek.

30 Haziran’da, Rainmaker programı, KyberDMM’de uygun likidite sağlayıcılarına (LP’ler) 3 ay boyunca yaklaşık 25 milyon $’lık ödül dağıtmaya başladı.

Rainmaker: Önemli Detaylar

Başlangıç Zamanı

  • Ethereum’da 12734250 numaralı blok ve Polygon’da 16318000 numaralı blokta başlıyor

Likidite Madenciliği Programı Süresi

  • Ethereum ağındaki süre: 600 bin blok boyunca (~3 ay)
  • Polygon ağındaki süre: 2.4 milyon blok boyunca (~2 ay)

KNC Token Akıllı Sözleşme Adresleri

Ethereum ve Polygon ağları arasında varlıklarım için nasıl köprü kurarım?

ETH’i veya ERC20 token varlıklarınızı Ethereum’dan Polygon’a taşımak için Polygon Bridge’i kullanabilirsiniz.

KyberDMM üzerinde Polygon (Matic) ağındayken, köprüye erişmek için sayfanın üst kısmındaki ‘Bridge Assets’ butonuna tıklayın. Ethereum ağındaysanız bu butonun görüntülenmediğini unutmayın; o yüzden önce Metamask’da ağınızı ‘Matic’ olarak değiştirmeniz gerekecek.

Tüm süreç hızlı ve basit! Köprüyü nasıl kullanacağınızı öğrenmek için Polygon ekibinin bu kullanışlı rehberini de okuyabilirsiniz. (İngilizce)

Ethereum’dan Polygon Ağına Geçiş: KyberDMM’de ağınızı Polygon’a (Matic) geçirmek için üstteki Ethereum düğmesine tıklayın veya ağınızı doğrudan Metamask’da ‘Matic’ olarak değiştirin.

Rainmaker’a nasıl katılırsınız?

1. Adım: Likidite Ekleyin

İlk olarak, ‘Pools’ sayfasına girin. Cüzdanınızı bağlayın, ör. Metamask, Ledger (yalnızca Ethereum’da çalışır), WalletConnect veya Coinbase cüzdanı… Ardından gerekli token’ları aşağıdaki uygun havuzlardan birine (veya daha fazlasına) yatırarak likidite ekleyin. Karşılığında, cüzdanınızda havuz payınızı temsil eden DMM LP havuz token’larınızı hemen alacaksınız ve bu havuz için standart protokol ücretleri kazanmaya başlayacaksınız.

Likidite Pozisyonlarını Görüntüle: ‘My Dashboard’ sayfasında tüm likidite pozisyonlarınızı görüntüleyebilir ve buradan likidite çıkarabilir veya likidite ekleyebilirsiniz. LP token’larınızın cüzdanınızda olması gerekir. Likidite pozisyonunuzu göremiyorsanız, ‘Don’t see a pool you joined? Import it’ seçeneğine tıklayın ve manuel olarak eklemek için içe aktarın.

Not: Poligon (Matic) Ağındaki likidite havuzlarını görüntülemek için önce Metamask’ınıza gidin ve ağınızı ‘Matic’ olarak değiştirin.

Uygun Likidite Havuzları

Uygun Rainmaker havuzları, soldaki yanında ? yağmur damlası simgesiyle etiketlenir. Bu havuzlar daha verimli yield farming için uygundur.

A) Ethereum’da Rainmaker

Süre: 600 bin blok (3 ay)

Ödül: 12.6 milyon KNC (~$20M) beş uygun likidite havuzuna eşit olarak dağıtılacak.

Ethereum’daki Uygun Havuzlar

B) Polygon’da Rainmaker

Süre: 2.4 milyon blok (2 ay)

Ödüller: 2.52 milyon KNC token (~$4M) ve 454,545 MATIC token (~$520,000) aşağıdaki paylara göre dağıtılır.

Polygon’daki Uygun Havuzlar

  • AMP = Amplifikasyon faktörü. Güçlendirilmiş havuzlar daha yüksek sermaye verimliliğine sahiptir (diğer protokollere kıyasla daha az sermaye ile daha iyi oranlar elde etmek için) Bir fiyat aralığında daha yüksek AMP, daha yüksek sermaye verimliliği demektir.

2. Adım: DMM LP token’larınızı stake edin ve likidite teşvikleri almaya başlayın

Bu ikinci adımda, ‘Yield’ sayfasına girin. Uygun havuzları buradan görüntüleyebilir ve henüz yapmadıysanız istediğiniz havuz için likidite ekleyebilirsiniz.

Ardından, DMM LP token’larınızı ilgili farming havuzu sözleşmesine dahil edin. Burayı ilk kullanışınız ise, token’ları onaylamanız gerekecektir. Daha sonra stake seçeneği çıkacak. Stake yaptıktan sonra da, yatırdığınız miktarı ‘My Deposit’ seçeneği altında görüntüleyebilirsiniz.

DMM LP token’larınızı başarıyla stake ettiğinizde, protokol ücretlerinin yanı sıra KNC (ve havuza bağlı olarak MATIC) likidite ödüllerini almaya başlayacaksınız. Buradaki APY, havuz ücretleri + ödüllere dayalı yıllık yüzde getirisini ifade eder.

Uygun havuzlara likidite ekleyen ve DMM LP token’larını stake eden her likidite sağlayıcısı, havuzdaki toplam stake edilen DMM LP token’larındaki paylarına bağlı olarak, zaman içinde KNC ve/veya MATIC ödülleri alacaktır. Ödül dağıtımı doğrusal olacak ve her blokta sabit bir miktar serbest bırakılacaktır. Ne kadar uzun süre likidite sağlarsanız, o kadar çok ödül alırsınız. ?

Likidite ekleme ve stake etme yoluyla toplanan ödüllerinizi de görüntüleyebilir ve ödüllerinizi tek seferde veya farklı havuzlardan ayrı ayrı toplayabilirsiniz.

Likidite için Kilitlenme Yok: DMM LP token’larınızı unstake edebilir (stake’ten vazgeçebilir) ve aldığınız mevcut ödüllerin yanında herhangi bir ceza ödemeden istediğiniz zaman likiditenizi çekebilirsiniz. Tekrar edelim: LP token’larınızı unstake ederseniz, ödülleriniz otomatik olarak toplanır.

Önemli: LP token’larınızı stake etmek için lütfen yukarıda da bahsettiğimiz gibi resmi KyberDMM kullanıcı arayüzünü kullanın. Likidite madenciliği havuz adresine doğrudan transferler yapılmamalıdır, bu token’larınızın kaybolmasına neden olacaktır.

3. Adım: Harvest’e Tıklayın ve Ödüllerinizi Talep Edin

KNC veya MATIC ödülleri tarafınıza tahsis edildikten sonra (ekranda göreceksiniz) ödüllerinizi toplamanız da gerekecek. Ödülleri topladığınızda, 30 günlük yeni bir vesting dönemi etkinleştirilir.

Harvest edilen (hasat edilen olarak çevirebiliriz) ödüller başlangıçta 30 gün boyunca kilitlenir; her blokta bazı ödüllerin kilidi açılır. Bu doğrusal hak kazanma mekanizması, temel bir yönetim güvencesidir ve Kyber Network için daha sağlam bir teşvik sistemi sağlar. Not: Ödüller KNC ve/veya MATIC olarak kazanıldığı için harvest’e tıkladıktan sonra, yaklaşık 30 gün sürecek vesting süreci (kilitli tutulma süreci) olması token’ların değerini de korumak içindir.

  • Ethereum Kilit Süresi (Doğrusal hak kazanma): 200 bin blok (30 güne denk geliyor)
  • Polygon Kilit Süresi (Doğrusal hak kazanma): 1,2 milyon blok (30 güne denk geliyor)

‘Vesting’ sekmesine giderek, en başından beri KNC veya MATIC ödüllerinizin ne kadarının talep edildiğini, kilitlendiğini ve kilidinin açıldığını görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca mevcut ve geçmiş hak kazanma dönemlerinizi de görüntüleyebilirsiniz.

Ödülleri kaç kez topladığınıza bağlı olarak, aynı anda birden fazla hak kazanma dönemi olabilir. Gas fee’nin (ağ transfer ücreti) her harvest (hasat toplama) için gerekli olduğunu unutmayın, bu nedenle onları hasat etmeden önce makul miktarda ödül biriktirmek isteyebilirsiniz. Yani her seferinde tek tek gas fee ödemek yerine toplu yapmanız daha avantajlı olur. ‘History’ butonuna tıklayarak geçmiş işlemlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Yaklaşık 30 günlük kilidi açıldıktan sonra, ödüller herhangi bir zamanda cüzdana çekilebilir. Kilidi açılmış tüm ödülleri bir kerede talep etmeyi veya yalnızca belirli hak kazanma dönemleri için talep etmeyi seçebilirsiniz.

Daha fazla sorunuz mu var? Rainmaker SSS (Sık Sorulan Sorular) sayfamızı ziyaret edin (İngilizce)

Özetlemek için, Rainmaker Likidite Madenciliği Programını özetleyen basit bir infografik hazırladık ⬇️ (Ama İngilizce)

KNC veya MATIC ödüllerimle ne yapabilirim?

KNC, Kyber ve DeFi ekosisteminde değerli ve merkezi bir rol oynayan bir ERC20 token’ıdır. Daha fazla likidite madenciliği ödülü kazanmak için uygun KNC havuzlarına yine likidite eklemek için KNC token ödüllerinizi kullanabilirsiniz. Buna ek olarak Kyber yönetimine katılmak ve oy kullandıkça KNC ödülleri kazanmak için KNC’nizi KyberDAO’da stake edebilirsiniz.

MATIC, Çok Zincirli Ethereum’un ağ geçidi olan Polygon’a güç sağlamak için kullanılan bir ERC20 token’ıdır. MATIC token iki amaca hizmet eder: ağın staking yoluyla güvence altına alınması ve işlem ücretlerinin ödenmesi için kullanılması. Daha fazla ödül için uygun MATIC havuzlarına likidite eklemek için yine kazandığınız MATIC ödüllerinizi kullanabilirsiniz.

Neden KyberDMM’e likidite ekliyoruz?

Likidite madenciliği ödüllerinin yanı sıra, KyberDMM likidite sağlayıcıları, tipik AMM’lerde bulunmayan bir dizi önemli avantajdan yararlanırlar.

  • Güçlendirilmiş Havuzlar: Likidite sağlayıcıları, sermaye verimliliğini büyük ölçüde artıran ve ticaret kaymasını azaltmaya yardımcı olan güçlendirilmiş likidite havuzlarını seçme esnekliğine sahiptir. Aynı havuz ve ticaret boyutuyla, fiyat aralığında (örneğin USDC/USDT) düşük değişkenliğe sahip sabit token çiftleri, diğer platformlara kıyasla 100–200 kata kadar daha iyi olabilir. Likidite sağlayıcılarına daha az sermaye ile daha iyi fiyatlar sağlayabilir ve likidite sağlayıcıları daha fazla ücret kazanabilirler.
  • Dinamik Ücretler: Protokol ücretleri, havuzda otomatik olarak toplanan ücretlerle, getirileri en üst düzeye çıkarmak ve likidite sağlayıcıları için kalıcı kayıpların etkisini azaltmak için piyasa koşullarına göre dinamik olarak ayarlanır.
  • Tamamen İzinsiz: Herkes bir likidite havuzu oluşturabilir veya mevcut havuzlara likidite ekleyebilir; herhangi bir Dapp, toplayıcı veya son kullanıcı bu likiditeye erişebilir. KyberDMM, daha fazla toplayıcı ve Dapp ile birlikte çalışmaya hazır ve de halihazırda 1inch ve Matcha ile entegredir.
  • 3. Taraf Oracle Yok: Bu sayede harici oracle risklerine karşı savunmasız değildir.

https://medium.com/media/6944e95e0dac7b1462832bad06c5effe/href

Güvenlik Taahhüdümüz

KyberDMM’nin kod tabanı, hem ekibimiz hem de Chain Security gibi dış denetçiler tarafından defalarca gözden geçirildi, denetlendi ve bir sorun bulunamadı. Topluluk geliştiricilerinin gözden geçirmesi için Github’a da açık kaynak kodlu olarak ekledik. KyberDMM ayrıca merkezi olmayan sigorta sağlayıcısı Unslashed Finance tarafından 20 Milyon $’a kadar sigortalanmıştır. Ancak tüm DeFi platformları ve akıllı sözleşmeler risk taşır. Lütfen dolandırıcılık ve kimlik avı girişimlerine karşı da dikkatli olunuz.

Kyber ve DeFi için Geliştirilmiş Likidite Sağlıyoruz

KyberDMM, Kyber 3.0'ın yeni likidite hub mimarisindeki ilk büyük protokoldür. Rainmaker likidite madenciliği programı, Kyber ve Polygon ekosistemlerinin büyümesine yardımcı olmak için çok daha fazla KNC ve MATIC sahibi getirirken, likiditeyi ve KyberDMM’nin benimsenmesini büyük ölçüde artırmaya yönelik çok önemli bir adımdır.

Dinamik ücretlerin, daha yüksek sermaye verimliliğinin ve ek KNC ve MATIC getirisinin keyfini çıkarmak için tüm DeFi katılımcılarını KyberDMM’ye likidite eklemeye davet ediyoruz.

KyberDMM’i incelemek isteyen geliştiriciler geliştirici dökümanlarımıza göz atabilirler.

Rainmaker, gelecek birçok teşvik programının ilkidir. Güncel kalmak için bizi Twitter ve Discord’da da takip edin! Resmi Türkçe kanallarımızı ve diğer adreslerimizi yazının hemen altında bulabilirsiniz.

Her zaman ileriye, Kyber Network!

Polygon Hakkında

Polygon, Ethereum ölçeklendirme ve altyapı geliştirmesi için yapılandırılmış, kullanımı kolay bir platformdur. Temel bileşeni Polygon SDK’dır; Plasma, Optimistic Rollup, zkRollup, Validium gibi güvenli zincirler ile esneklik ve bağımsızlık için tasarlanmış Poligon POS gibi Bağımsız Zincirler oluşturmayı ve bağlanmayı destekleyen modüler için esnek bir çerçeve sunar. Polygon’un ölçeklendirme çözümleri, 400+ Dapps, ~200M txns ve ~1.3M+ benzersiz kullanıcı ile yaygın bir şekilde benimsenmiştir. Polygon hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen https://polygon.technology/ adresini ziyaret edin.

Kyber Network Hakkında

Kyber Network, DeFi için sürdürülebilir bir likidite altyapısı sağlamayı hedefliyor. Bir likidite merkezi olarak Kyber; Dapps, toplayıcılar, DeFi platformları ve bireysel kullanıcılara en iyi oranları sağlamak için çeşitli protokollerden ve kaynaklardan gelen likiditeyi birleştirir.

Kyber Network’e herkes likidite katkısında bulunabilir. Kyber, likidite ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı protokollere entegre edebilir. Geliştiriciler Kyber’ı kullanarak anında token takas hizmetleri, ERC20 ödeme akışları ve finansal DApp’ler dahil olmak üzere yenilikçi uygulamalar geliştirebilirler ve bu da herhangi bir token’ın istenilen her yerde kullanılabilir olduğu bir dünya oluşturmaya yardımcı olur.

Kyber, 100'den fazla entegre projeye güç veriyor ve kuruluşundan bu yana 5 milyar ABD dolarının üzerinde işlemin gerçekleştirilmesini sağladı.

Türkiye Topluluğumuza Sosyal Medyadan da Ulaşın ⬇️

?? Twitter | Telegram | Discord (TR Kanalı Var)

? Global: Twitter(Kyber Network)| Twitter(KyberDAO) | Telegram ⭐

Discord | Website | Forum | Blog | Twitter | Reddit | Facebook | Developer Portal | Kyber Tracker | KyberWidget Generator | Github | KyberDMM | KyberDMM Docs

#Kyber #Ethereum #Turkish


Rainmaker: KyberDMM Likidite Madenciliği Programı was originally published in Kyber Network on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.

>> View on Kyber Netwok

Join us on Telegram

Follow us on Twitter

Follow us on Facebook

You might also like