<

[Kyber Netwok] KyberSwap, Arbitrum Ağı Üzerinde de İşlemleri Başlattı!

KyberSwap, Arbitrum Network’e de genişleyerek tüm Ethereum token’larını takas etmek için en iyi yer olmayı hedefliyor.

DeFi’deki en iyi takas ve havuz hizmetini vermek için adaptasyonumuzu ve büyümemizi artırmaya yönelik stratejimizin bir parçası olarak, KyberSwap multi zincirli DEX toplayıcısı ve likidite protokolü” tam 6 ağda (Ethereum, Polygon, BSC, Avalanche, Fantom ve Cronos) başlatılmıştı. Bu sayede size istediğiniz network üzerinde en iyi token oranlarını verebildik ve 6 milyar ABD Dolarının üzerinde bir Toplam Ticaret Hacmi elde ettik.

Bu başarıyı güçlendirmek ve daha fazlasını elde etmek için, KyberSwap’ın artık güvenlikten ödün vermeden, neredeyse anında işlem kesinliği ve düşük işlem ücretleri sağlayan bir Layer 2 ölçeklendirme çözümü olan Arbitrum ağına genişlediğini paylaşmaktan büyük heyecan duyuyoruz! 🎉 Bu, KyberSwap kullanıcılarının artık en iyi oranları elde ederken daha yüksek hızda ve daha düşük maliyetlerle token ticareti yapmak için başka bir uygun seçeneğe daha sahip olduğu anlamına geliyor!

ETH Denver 2022'de belki denk gelmişsinizdir: Hem Arbitrum hem de Kyber Network, Ethereum ekosisteminin ve yeniliklerinin bir parçası olarak konuşulmuştu! 🤩

Ethereum’da alım satım yapacak kişiler için zorluk: gas ücretlerinin pahalılığı ve ağın popülaritesi nedeniyle yaşanan ağ tıkanıklığıdır. Bu tıkanıklık, birçok kullanıcının diğer blok zincirler opsiyonlarını araştırmasına neden oldu. Katman-2 ölçeklendirme çözümlerine ve diğer çalışmalara gerçekten ihtiyaç duyuyoruz.

“Merkeziyetsizlik ile birlikte ölçeklendirme zorlukları geliyor; tıkanıklık ve gas ücretleri, üretilen çözümler ile birlikte bizi gerçekten sorunsuz bir merkezi olmayan ekonomiye yaklaştırıyor! KyberSwap ve Arbitrum arasındaki bu ortaklık, kullanıcılar için kullanıcı dostu deneyimin yanı sıra ortaklar için de sağlam ve son derece genişletilebilir ticaret API’si yaratma yolunda atılmış büyük bir adımdır.” Kyber Network CEO’su ve Kurucu Ortağı Victor Tran

Arbitrum Nedir?

Arbitrum; yüksek verimli, düşük maliyetli akıllı sözleşmeler sağlarken güvenlikten ödün vermemeyi hedefleyen bir Ethereum ölçeklendirme çözümüdür. Ölçeklenebilirliği ve yüksek EVM uyumluluğu ile birleştiğinde Arbitrum, çeşitli Ethereum DApp’lerinde de başlatılmıştır.

Arbitrum ağını kullanan protokollerden bazıları

KyberSwap’ta Arbitrum ile Daha Hızlı ve Daha Ucuz İşlemler Yapacaksınız!

KyberSwap’ta ağımı Arbitrum’a nasıl geçiririm?
KyberSwap’ta ağınızı (blok zincir) Arbitrum’a geçirmek veya ağınızı kolayca Metamask Cüzdan uzantınız aracılığıyla değiştirmek için üst kısımdaki ağ botununa tıklamanız yeterlidir. İlk başta Ethereum ağı seçili olarak başlatılacaktır; bu nedenle butonu Ethereum olarak görebilirsiniz.

  • Arbitrum için gas token’ı ETH’dir ve bu nedenle ağda transfer yapmak için cüzdanınızda ETH bulunması gereklidir.

Ethereum ve Arbitrum ağları arasında varlıklarımı nasıl köprülerim?
Ether veya ERC20 token varlıklarını Ethereum’dan Arbitrum’a taşımak için Arbitrum Köprüsü’nü kullanmanız yeterlidir.

KyberSwap’ta Arbitrum ağındayken, köprüye erişmek için sayfanın üst kısmındaki ‘Bridge Assets’ butonuna tıklayın. Ethereum ağındaysanız bu botonuna görüntülenmediğini unutmayın; önce ağınızı ‘Arbitrum’ olarak değiştirmeniz gerekecektir.

Tüm süreç hızlı ve basittir. Nasıl yapılacağını öğrenmek için lütfen Arbitrum ekibinin sağladığı bu öğretici metni okuyun (İngilizce)!

Önemli Ayrıntılar

Ücretlerin uyarlanması: KyberSwap ürününün Arbitrum’a uyarlanması, dinamik ücret özelliğinin kaldırılmasını gerektirmektedir. Bunun yerine KyberSwap statik ücret seçeneklerini destekleyecektir: %0,01, %0,05, %0,3, %0,5, %1

Örneğin, 1.000 ABD Doları değerinde bir işlemi olan bir perakende kullanıcı, maksimum 10 ABD Doları ödeyecektir. Bu, Ethereum’un güvenliği, yüksek verim ve düşük gecikme süresi ile çok daha düşük ücretler anlamına gelir.

Arbitrum Ağında Nasıl Yeni Havuz Oluşturulur?

Adım 1: Arbitrum ağında olduğunuzdan emin olun.

Adım 2: “Havuzlar” sayfasına gidin ve sağdaki “Yeni Havuz Oluştur” butonuna tıklayın.

Adım 3: Oluşturmak istediğiniz havuz için token çiftini seçin ve yatırmak istediğiniz token miktarı, AMP ve statik ücret seçenekleri gibi ayrıntıları girin (%0,01, %0,05, %0,3, %0,5, %1). Yeni bir havuz için ilk likidite sağlayıcısı olarak, sağladığınız token oranının başlangıç fiyatını belirleyeceğinizi unutmayın.

Adım 4: Hazır olduğunuzda, “Oluştur”a tıklayın ve cüzdanınızdaki işlemi onaylayın. Havuzlarınızı “Havuzlar” sayfasından ve “Havuzlarım” sekmesinden görüntüleyebilirsiniz.

Arbitrum’da Mevcut Bir Havuza Nasıl Likidite Eklenir?

Adım 1: Arbitrum ağında olduğunuzdan emin olun.

Adım 2: “Havuzlar” sayfasına tıklayın ve likidite eklemek istediğiniz token havuzunu seçin.

Adım 3: Likidite eklemek için sağdaki “+” simgesine tıklayın ve eklemek istediğiniz tutarı token çifti veya tek token olarak girin. (KyberSwap’ta tek token ekleme özelliği ile ilgili bu yazımızı hemen okuyabilirsiniz! 🙏)

Adım 4: “Supply” seçeneğine tıklayın ve cüzdanınızdaki işlemi onaylayın. Likidite pozisyonlarınızı “Havuzlarım” sekmesinden görüntüleyebilirsiniz.

Arbitrum Ağında ŞİMDİ KyberSwap ile İşlem Yapmaya Başlayın

Belki yüksek gas fee nedeniyle Ethereum’da alım satım yapmayı ertelediniz veya zaten farklı seçenekleri deniyorsunuz, artık Arbitrum entegrasyonu ile herkes KyberSwap.com’da en iyi oranlar ile daha hızlı alım satım yapabilir. Şimdi deneyin! 🎉

Kyber Network Hakkında

Kyber Network, DeFi için sürdürülebilir bir likidite altyapısı sağlamayı hedefliyor. Bir likidite merkezi olarak Kyber; Dapps, toplayıcılar, DeFi platformları ve bireysel kullanıcılara en iyi oranları sağlamak için çeşitli protokollerden ve kaynaklardan gelen likiditeyi birleştirir. (KyberSwap gibi)

Kyber Network’e herkes likidite katkısında bulunabilir. Kyber, likidite ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı protokollere entegre edebilir. Geliştiriciler Kyber’ı kullanarak anında token takas hizmetleri, ERC20 ödeme akışları ve finansal DApp’ler dahil olmak üzere yenilikçi uygulamalar geliştirebilirler ve bu da herhangi bir token’ın istenilen her yerde kullanılabilir olduğu bir dünya oluşturmaya yardımcı olur.

Kyber, 100'den fazla entegre projeye güç veriyor ve kuruluşundan bu yana 7 milyar ABD dolarının üzerinde işlemin gerçekleştirilmesini sağladı.

Türkiye Topluluğumuza Sosyal Medyadan da Ulaşın ⬇️

🇹🇷 Twitter | Telegram | Discord (TR Kanalı Var)

🌎 Global: Twitter(Kyber Network)| Twitter(KyberDAO) | Telegram ⭐

Discord | Website | Twitter | Forum | Blog | Reddit | Facebook | Developer Portal | Github |KyberSwap| KyberSwap Docs


KyberSwap, Arbitrum Ağı Üzerinde de İşlemleri Başlattı! was originally published in Kyber Network on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.



>> View on Kyber Netwok

Join us on Telegram

Follow us on Twitter

Follow us on Facebook

You might also like